top of page
IMG_6696.jpeg

LIFE HEALING

Trauma, Verdriet, Rouw

De emotionele pijn van traumatische ervaringen kan zo overweldigend zijn dat we het geen plek kunnen geven en wegdrukken en het bijgevolg door ons lichaam wordt ingekapseld.

Omstandigheden die tot een traumatische ervaring kunnen leiden: Ernstig verkeersongeluk | Overlijden van een dierbaar persoon of dier | Scheiding | Emotionele - lichamelijke - seksuele mishandeling | Langdurige verwaarlozing  of manipulatie | Indoctrinatie vanuit de opvoeding...

Traumatische ervaringen beïnvloeden lichaam en geest en belemmeren verdere groei op zielsniveau.  Wil jij ook je trauma helen, dan is het life healing traject misschien iets voor jou.

Een veelvoorkomende reactie op onze emotionele pijn is vluchten, verdoven of vermijden.  We sluiten ons af van ons gevoel en gaan in ons hoofd zitten, op zoek naar oplossingen om ons anders te gaan voelen.  Maar telkens er in ons leven iets gebeurt dat met een traumatische ervaring geassocieerd wordt, voelen, denken en handelen we op basis van dat oorspronkelijk trauma.  Onze reactieve (onbewuste) geest treedt in werking en omzeilt het logisch denken (bewuste geest) om ons te beschermen.  Het gevolg hiervan is een een stressreactie in het lichaam.  Zie de pagina 'Energetisch' voor meer info hierover.

Healing doesn't mean the damage or loss
never existed,
it means 
the painful experience no longer controls our lives. 

Trauma dat je niet transformeert, vormt een energetische blokkade.

De pijnlijke herinneringen zijn een deel van jou, ze zíjn iedere dag aanwezig, sluimerend of nadrukkelijk.   Het onderdrukken, verdoven of ontwijken vergt een enorme hoeveelheid energie. Deze onafgebroken spanning creëert blokkades in het energetisch systeem.   Door emoties te onderdrukken houdt je ze in stand en blijven ze de baas over jou.  Patronen en overtuigingen zoals 'ik moet sterk zijn / me niet zo aanstellen / er zijn anderen die veel ergere dingen hebben meegemaakt’ komen voort vanuit angst en brengen ons verder van ons pad.  Zolang ons lichaam de opgeslagen spanning niet kan ontladen, is het lastig om vooruit te gaan in het leven.  Willen we niet steeds in dezelfde emotie komen vast te zitten is begrip - inzicht en acceptatie nodig.    

Begrip - inzicht - acceptatie - loslaten

Het accepteren van emoties, zowel van jezelf als van anderen, werkt genezend en heeft een positieve invloed op je relaties.  Accepteren houdt in dat we de emotie bestaansrecht geven, er begrip voor opbrengen en er onszelf niet mee identificeren.   Als we weten naar welke niet-verwerkte ervaringen de emotie verwijst, kunnen we de emotie gaan verwerken en loslaten.  Dit voorkomt dat het nog langer blijft hangen in ons energetisch systeem.  Om te kunnen loslaten dienen we eerst toe te laten. 

You have to feel it, to heal it.

>>> Door emoties onverwerkt in het lichaam te deponeren blokkeert de energiestroom en wordt ons immuunsysteem onderdrukt.<<<

HERKEN JE DIT?

Heb je het gevoel geen controle te hebben over je leven? Heb je het gevoel dat je een strijd aan het leveren bent? Heb je moeite met het leven op te pakken? Weet je niet ‘hoe’ het moet of heb je nergens zin in? Zoek je houvast voor het verwerken van een groot verlies: geliefd persoon,  ex-partner, baan, hoop op een kind...?  Dan kan het life healing traject jou misschien de ondersteuning bieden die je nodig hebt.

Hoe weet je of je de emotionele pijn van traumatische ervaringen hebt verwerkt en je zenuwstelsel niet meer in overlevingsmodus staat?

  • GEVOELENS - Voel je je onbegrepen en miskend?  Reageer je buitensporig op bepaalde situaties?  Voel je je uitgeput en leeg doordat je telkens weer je emoties en tranen probeert te bedwingen?  Word je overmand door intense emoties en ervaar je een gevoel van leegte?

  • GEDACHTEN - Heb je het gevoel dat je denken niet altijd overeenstemt met de realiteit, dat je de enige bent die er zo over denkt?

  • GEDRAG - Doe je herhaaldelijk dingen die je niet echt wil en die je doelen in de weg staan?

  • LICHAMELIJKE KLACHTEN - Voel je je vaak gespannen? Last van maag- of darmproblemen | migraine | eczeem | menstruatieproblemen | verminderde eetlust | concentratieproblemen | slaapproblemen | ...?

Ben jij ook op zoek naar een of andere vorm van betekenisgeving

over wat je is overkomen, 

om het in een grotere context

van persoonlijke of spirituele groei te plaatsen?

TRAJECT

Het traject wordt aangepast aan jouw noden en bestaat uit gemiddeld 8 - 10 sessies.   Hierin worden specifieke aura-, chakra-, meridiaanbehandelingen, massages en energetische behandelingen ingezet, o.a. om energiebanen die invloed uitoefenen op het bewust en onbewust zenuwstelsel vrij te maken, spanningen te ontladen, onverwerkte emoties en verdriet los te maken,  traumatische gebeurtenissen te verwerken... zodat je kan terugkeren naar de ontspannen modus en vanuit bewustzijn een passende respons kan kiezen in uitdagende situaties.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

  • houvast en erkenning voor jouw emotionele pijn

  • verruiming van bewustzijn waardoor de pijn naar de oppervlakte kan komen en ruimte ontstaat om te helen

  • energetische ondersteuning in het doorvoelen en loslaten van pijnlijke emoties

  • versterking  van het sympathische zenuwstelsel dat zorgt voor rust en herstel

  • vernieuwde draagkracht

Loslaten is een proces waar tijd voor nodig is.  Het kan niet geforceerd worden.  Wanneer jij klaar bent om een stap in jouw proces te zetten,  het de tijd en toewijding wil betonen en hierbij liefdevol wil begeleid worden dan is dit life healing traject misschien iets voor jou?

Door een begin te maken met het loslaten van emotionele pijn en te ervaren dat je niet in een diepe put verdwijnt, zul je de moed hebben om verder te gaan op het pad van heling.  

bottom of page